Secim, Sandik, Istanbul, Maçoğlu

Ankara’yi Istanbul’u birakalim, unutlarim Yavas’i, Imamoglu’nu, Yildirim’i..

Ocu, korkunc, dinsiz pis komunistin yaptiklarina ve yapabileceklerine bakalim.

Oncelikle seffalikla baslamis baskan. Kapisini sonuna kadar acmis, makami bitmek bilmeyen burokrasinin ardind, kalin kapilarin ardindan cikarmis. Herkes kendisine ulasabilsin diye… Gelir gider tablosunu da binasina asivermis, herkes gorsun diye. Yetmemis komisyonlar kurmus. Kadinlar, gencler, esnaf, engelliler sesini duyurabilsin diye. Ayda bir yapilan toplantilari tum ilcede anons etmis ki, duymayan kalmasin, fikri olan soylesin. Belediyeye gelen her projeyi halkiyla tartismis. Belde temizligini de ayni sekilde, herkes el atarsa tertemiz olur diyerek, halkiyla beraber ustlenmis.

Fakire sadaka vermemis, yardim yapmis. Uretimi destekleyerek, imkani olmayanlari uretime katarak hem onlari islevsel hale getirmis, hem yardimini yapmis hem de belediyeye kazandirmis. Bos bos duran hazine arazilerini bu amac icin tahsis etmis. Mesleginden ihrac edilen, elinde hicbir sey kalmayan ogretmenlere de ayni sekilde uretim destegi vermis. Ogrencileri de unutmamis onlara da, urettiklerinden hatta kendi maasindan burslar vermis. Her akilli yonetici gibi okumanin onemi uzerinde de durmus. Belediye icinde kutuphane acmis ama farkli olarak imkani verdik okuyan okur dememis ya da zorlamamis. Onun yerine 1 saat okuyana 1 saat bisiklet bedava diyerek tesvik etmis.

Toplu tasimayi da unutmamis. Onu gelir kapisi, kar etmesi gereken bir sirket yerine gercekten hizmet olarak sunmus. Herkes ucretsiz binebilir, isteyen ise 1 tl bagis yapabilir demis. Toplu tasima giderlerini ise makam araci kullanmayarak telafi etmis.

Boyle belediyecilik yurumez diyenlere ise, zarardaki belediyeyi kara gecirerek cevap vermis. Ortada bir sistem ve art niyet sorunu oldugunu ortaya koymus. Aslinda yerel yonetimler gercekten yerel olarak yonetse, bircok konuda hizli yol alacagimizi gostermis.

Kicasaci, degisimin, yeniligin kisilerle, gucle, ideolojilerle, saplantilarla, tartismalarla, hirslarla, ihalelerle degil; dogru yaklasimla, calisma arzusuyla, iyi niyetle olacagini tokat gibi yuzumuze vurdu baskan. Umarim ayni basariyi sehir belediyesisinde de gosterebilir. Darisi tum anadolunun basina.

Leave a comment